در سال ۲۰۱۶ ویژگیهای جذابی به Raspberry Pie Zero اضافه شد که قابلیت استفاده در ساخت نمونههای اولیه اتوماسیون منزل و اینترنت اشیا را دارد. در ادامه به معرفی HATs معرفیشده میپردازیم.
رفع مشکل: HATs یا PHATs؟
برای آن دستهای که آشنایی قبلی با رزبری پای ندارند باید بگوییم که HATs و PHATs هر دو معادل Shield برای Arduino هستند. یک بورد با ۴۰ پین GPIO. HATs و PHATs در اصل هر دو یکی هستند اما PHATs برای مدلهای کوچکتر مانند Raspberry Pie Zero هستند. در کل اگر در استفاده از این دو کلمه گیج شدهاید، میتوانید از همان HATs استفاده کنید و همه متوجه منظور شما خواهند شد.
رزبری فقط برای مبتدیان نیست
گاها تصور میشود که بردهای رزبری پای فقط برای مبتدیان است و در کاربردهای حرفهای مورداستفاده قرار نمیگیرد، اما در اصل سادگی استفاده از آنها باعث شده که برای ساخت یک نمونه اولیه برای دقیقتر کردن مشخصات نمونه نهایی مورداستفاده قرار گیرند. بردهای رزبری پای در اصل زمانی که در سال ۲۰۱۵ بنیاد رزبری پای Raspberry Pie Zero را طراحی کرد، که بهمحض ارائه نسخه نهایی بهخوبی فروش رفت.
یک برد Raspberry Pie Zero در مقایسه با اندازه یک اسکناس ۵ دلاری، گرچه که قیمت خود آن نیز حدود ۵ دلار است
این سری رزبری پای ارزان و کوچک است و درنتیجه مناسب برای تست طراحیهایی که احتمال دارد در اجرای روند تست آسیب ببینند. در حال حاضر یک برد رزبری پای ۳ در بازار ایران حدود ۲۰۰ هزار تومان است که در مقایسه با Raspberry Pie Zero بسیار بیشتر است. هرچند که سری Zero تمام قابلیتهای یک رزبری را ندارد، اما در بسیاری از مواقع در استفاده از این برد شما بابت چیزهایی که استفاده نمیکنید هیچ پولی پرداخت نکردهاید. بسیاری از قابلیتها نیز با استفاده از ماژولها و HAT ها قابل اضافه شدن هستند.
در ادامه HAT هایی معرفی میشوند که بهتازگی برای رزبری پای ارائهشده که امکانات اتوماسیون منزل را به بردهای رزبری پای اضافه میکند.
HAT اتوماسیون از Pimoroni
شرکت Pimoroni سابقاً توسط اسباببازیهایی که برای کودکان تولید میشد، شناختهشده بود، اما محصول Automation Kit ای که بهتازگی تولید کرده است، با برد رزبری پای سازگار است و دارای رله، کانالهای آنالوگ، چند LED، ADC و واسط SPI است. داشتن LED روی این ماژول آن را برای استفاده با Raspberry Pie Zero کرده است، زیرا بدون نگاه کردن به صفحهنمایش میتوان به روندی که در داخل برد در حال طی کردن است، پی برد. این شرکت برای این برد یک صفحه در github بازکرده است تا با توابع ابتدایی آن آشنا شوید. در ویدیوی زیر میتوان بیشتر باقابلیتهای این ماژول آشنا شد:
HAT هایی که قابلیت آنلاین شدن را به سیستم اتوماسیون منزل شما اضافه میکند
اکثر سیستمهای اتوماسیون منزل قابلیت اتصال به اینترنت و کنترل آنلاین را دارند، اما همانطور که میدانیم Raspberry Pie Zero فاقد این قابلیت است. در ادامه ماژولهایی را معرفی میکنیم که میتوانند Zero را به فضای آنلاین بیاورند:
PiJack
ازآنجاییکه این مورد یک HAT محسوب میشود، به GPIO متصل شده و پورت USB را برای اتصال سایر وسایل باز میگذارد. داری یک LED است که وضعیت اتصال به اینترنت را بدون نیاز به اینترفیس مشخص میکند. این HAT قابلیت کار با سیستمعامل Rasbian OS را نیز داراست و لذا کار را برای شما بسیار راحت کرده است.
یک برد ساده رزبری پای و HAT اتصال به شبکه اترنت PiJack آن
pHat اینترنت اشیا از Red Bear
با هزینهی بیشتر و مقداری لحیمکاری شما میتوانید قابلیتهای کامل IOT را به رزبری پای خود با بلوتوث نسخه ۴٫۱ و وای فای ۲٫۴ Ghz اضافه نمایید. بعد از جمعآوری بودجه موفق آمیز Red Bear در کیک استارتر این محصول از سال پیش آمادهی عرضهشده است. این محصول با یا بدون هدرهای مادگی لحیم شده روی آن قابل تهیه است.
pHat اینترنت اشیا از Red Bear با هدرهای لحیم شده
3 دیدگاه ها
عالی بود ممنون
ایا برد ریزپریها نیز مانند اردینیو باید پروگرام وبرنامه ریزی شوند
فرق این دو باهم وبامیکرو کنترل چیست
خیر ماهیت این دو با هم متفاوت اند
برای شروع میتونید واژه ی single computer on board رو سرچ کنید تا با ماهیت بردهایی مثل رزبری آشنا بشید